Успелите

1000 неща, които трябва да знаем за България

Поредицата "1000 неща, които трябва да знаем за България" е на издателство "Световна библиотека". Тя е ценен източник на знания и учи на родолюбие.

В 10 книжки и една специална са събрани 100 от най-значимите постижения на българите и България в различни област. Всеки том е съставен от утвърден историк, като Пламен Павлов и Райна Гаврилова.

Енциклопедиите от поредицата са илюстрирани и с богат снимков материал. Подходящи са както за ученици, така и за възрастни, интересуващи се от историята на България. Книгите от поредицата могат да послужат на студентите при разработване на уроци и написване на курсови работи.  

100 неща, които трябва да знаем за културата на България: Словото и звукът

Книжка 5-та от поредицата е посветена на българската култура. В нея се съдържат постиженията на българския дух: писменост, литература, музика, иконопис и изобразително изкуство. В томчето се разказва за балетни спектакли, театрални постановки, за дейността на именити наши композитори. В анотацията за книгата се казва: "Ще научите повече за най-значителните български литературни и музикални произведения. Ще знаете това, което трябва да знае всеки българин."

100 неща, които трябва да знаем за българския спорт

Книжка 9 от поредицата е посветена на българските спортни успехи. Защото историята се съдържа във всяка човешка дейност, дори в спорта. Написаното е източник на спортна гордост за всеки българин и обогатява спортните познания. Към текстовете в книгата има богат илюстративен материал. Спортните постижения на родните спортисти са представени цялостно, като са включени различни олимпийски спортове: дисциплините от леката атлетика, футбола, наречен "Цар Футбол".

Енциклопедията съдържа важна информация за всички спортисти и треньори № 1 на България. В съдържанието са включени, както родните спортни легенди, така и историята на повечето именити български клубове и техните спортни бази. Изброени са футболните отбори - шампиони на България и носители на Купата на България. А също и алпинистите, покорили осемхилядници.

Съдържанието на томовете от поредицата може да бъде открито на сайта на издателство "Световна библиотека". Книгите от поредицата могат да бъдат поръчани от сайта на издателството и от страниците на някои онлайн книжарници.

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Мая Джамбазова

Родена съм през 1988 г. във Варна, където живея и до днес. Студентските си години прекарах във Велико Търново, превръщайки хобитата си: история и психология, в професия. Първите ми статии излязоха в университетския вестник на ВТУ. Обичам да пиша материали за история, археология, кино, театър, различни културни събития, рок музика и не на последно място, за книги.

Оставете коментар

0 коментара