Успелите

2000 деца получават комплект за засаждане на дърво в Стара Загора

Община Стара Загора се присъединява към инициативата “Засаждаме бъдеще с Гората.бг”, като предоставя на над 2000 деца образователни комплекти за засаждане на дървета. Целта е градските пространства да стават все по-зелени, чисти и добре изглеждащи. "Засаждаме бъдеще" е кампания за повече дървета, засадени от децата на България. По този начин се подобрява качеството на живот на хората, които дишат филтриран и пречистен от замърсяване въздух. През последните 8 години в инициативи на Гората.бг са участвали над 100 000 деца. 

Чрез подобни инициативи децата се учат да бъдат активни и отговорни към околната среда. Засаждането на дърво е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанието, добито по този нагледен и „изследователски“ начин, се запечатва ярко и трайно в съзнанието на децата. Учителите също биха могли по-лесно да предадат важни уроци на децата, онагледявайки ги със засаждането – знания за въздуха и кислорода, за животинския свят, за почвите, за сезоните, за градовете и градската среда, за енергията и др. 

Всеки един комплект се състои от саксия от разградим материал, биотор, семена от дървета, подходящи за отглеждане в градски условия, както и етикет, на който да се отбележи какво и кога е засадено. В комплекта има и инструкции за засаждане и отглеждане, като по този начин децата ще придобият знания и умения как да се грижат за растенията. След като бъде засадено и отглеждано в саксия, дървото може да бъде залесено на подходящо място навън. 

Гората.бг е организация, благодарение на която до момента са засадени почти 1 милион дървета у нас, а са си поставили  за цел 3 000 000 нови дървета за България.

Ако и вие искате да допринесете за постигането на крайната цел, вижте как можете да го направите тук.

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара