Успелите

2019: ТИ СИ - Миро Морски, Balkansky и Оратница за новата година!

И тази нова година ще започне с „ТИ СИ: 2019“  - якото бас събитие, което на 31 декември в Mixtape5 за четвърти път ще събере групи и диджеи смесващи по иновативен начин бас стилове (дъбстеп, трап, трип хоп, дръм енд бейс) с етно елементи. 

Освен музикалната близост, четвъртото издание на новогодишната поредица винаги среща публиката и с алтернативни артисти, които с музиката и творчеството са посланици на идеята за личната отговорност за едно по-добро бъдеще. 

Тази година списъкът включва Оратница, Balkansky, Ogonek, Bedlam Club и Tropical Disco.

Затова разпитахме някои от настоящите и предишните участници в “ТИ СИ” каква е личната им гледна точка над темата на партито! 

ТИ СИ: 2019? Какъв е смисълът за вас на това послание? 

Balkansky (Иван Шопов): Ти си на ред - ти си бъдещето.

Дияна Василева (Оратница): Ти си е много добро послание! Ти можеш да бъдеш всичко, можеш да направиш света по-добър, хората по щастливи! Посланието може да се приеме, че например НИЕ ще ти покажем как се забавляваме и изпращаме старата година, а след това ТИ ще ни покажеш как посрещаш новата година.

Миро Морски (Джанго Зе): Твой ред е, спасявай се! 

Вярваш ли в концепцията за промяна, идваща с всяка нова календарна година? Каква би била твоята 'Нова година''? в този контекст?

Balkansky (Иван Шопов): Вярвам в постоянното израстване на всеки човек, който има нужда от това. Новата година не променя миналото, а само дава ново празно платно, където да развихриш въображението си.

Дияна Василева (Оратница): Вярвам в концепцията развитие, да може да действа успокояващо, ако някой иска да започва отначало, какво по-добро начало от началото на цяла нова година!

Миро Морски (Джанго Зе):  - Твърдо нье. Сигурно пак ще има доста свирене и всякакъв вид транспорт като в старата. Хйепитудей!

Ogonеk: Вярвам, че ако желаеш промяна, преди всичко трябва да разчиташ на себе си. Когато искаш нещо да се променя в по-добър аспект, трябва да влагаш нещо от себе си, да имаш лично отношение, да полагаш труд и усилия. Най-важното е да обичаш това, което правиш.

Какво могат да очакват гостите от новогодишното парти „ТИ СИ: 2019“?

Balkansky (Иван Шопов): Да се съберат на едно място заедно със себеподобни и да си изкарат добре в тяхната компания. Музиката обединява най-бързо хората.

Дияна Василева (Оратница): Гостите да очакват неочакваното - не се плашете, ще бъде по-хубаво от очакваното!

Миро Морски (Джанго Зе): Да си пийнат да се повеселят - музика, любов и т.н., какво друго?

Всички участници в лайнъпа на партито са представители на алтернативната сцена в България. Как обясняваш връзката между това, което правиш, с личната  (и може би - социална) отговорност, която предполага темата на събитието?

Balkansky (Иван Шопов): Смятам, че музиката ми свързва слушателите с общата любов към родното и красивото, което живее в душите ни. Поднесена по този начин, тя може да ти даде криле и да те накара да летиш, докато си с затворени очи пред колоните в клуба или със слушалки в метрото. 

Колкото повече хора се радват на добрината и оценяват красотата покрай тях, толкова по-добре и по-красиво ще става навсякъде.

Дияна Василева (Оратница): По-скоро го приемам като забавление - музиката е моето забавление, аз избирам да изпратя старата година с музика и да посрещна новата отново с щастие и музика! Иначе темата е социална, може би - всички трябва да избират щастието пред отговорностите! Разбира се, ако не усещаш развитието, значи, не правиш достатъчно и не даваш достатъчно!

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Елена Пенева

Елена Пенева е управляващ директор на Creative Energy Hub и журналист с над десетилетие опит и хиляди публикации в множество български и европейски медии. Обича да се вдъхновява от истории на успешни българи и с радост ги разказва в Uspelite.bg

Оставете коментар

0 коментара