Успелите

28,000 избягани обиколки донесоха 28,000 лева за параолимпийците

28,219 лева за Асоциацията на българските параолимпийци събра благотворителният 24-часов маратон на стадион „Васил Левски“.

В събитието взеха участие повече от 3000 души, сред които имаше и гости от Румъния, Русия и САЩ. Всички те направиха 28,219 обиколки на Националния стадион „Васил Левски“. Всяка една от тях донесе по 1 лев за българските параолимпийци.

Редица известни личности, сред които певецът Орлин Павлов, световната шампионка на 200 м едноместно кану Станилия Стаменова и повече от 50 професионални футболни съдии, също взеха участие в 24-часовото бягане.

Маратонът, организиран от спортен клуб „Приорити“ събра и допълнителни средства от продажбата на различни спортни артикули.

24-run e 24-часов благотворителен маратон за събиране на средства за българския параолимпийски отбор. Събитието се проведе през изминалия уикенд по случай празника за Деня на София. Участниците бягаха в отбори от по 6 човека или индивидуално, като минималното време за участие беше 1 час.

„Sofia24 е благотворителна спортна инициатива, която няма състезателен характер. Идеята е да направим нещо полезно за себе си и за обществото, мотивирани от конкретна благотворителна кауза, в този случай – подкрепа за българските параолимпийци“, сподели председателят на „Приорити спорт“ Магдалена Христова.

Какво сподели за инициативата един от организаторите на благотворителното събитие, можете да прочетете тук.

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Деница Ивова

Магистър Спортна журналистика. Любител на спорта - като зрител и практикуващ.

Оставете коментар

0 коментара