Българи спечелиха 8 отличия в едни от най-престижните световни награди за шоколад
Екипът на La Fève by Pavel Pavlov успя да пребори конкуренцията и да грабне цели 8 награди на провелите се Academy’s Fourteenth Golden Bean Awards. Конкурсът се провежда на световно ниво и е един от най-престижните в бранша.
Злато спечели бонбонът с индрише. Зелената обвивка е постигната благодарение на използваната спирулина.
Среброто грабна един малко по-нестандартен бонбон, който малцина биха оценили. Това е именно “черен чесън”. Плътен, облагороден, обуздан и деликатен вкус на чесън, който ще загатне на сетивата ви за нещо нетипично, но много вкусно.
Отличени още бяха и бонбоните Ванилия (Vanilla), Двойна кайсия (Double Apricot), Джинджифил и мача (Matcha), Опушен бекон (Smoked Bacon), Кисело мляко, мед и орехи (Yoghurt, Walnut And Honey) и Пекан (Popping Pecan).
Академията за шоколад е основана през 2005 г. от петима водещи британски професионалисти в областта на шоколада, обединени от убеждението, че яденето на хубав шоколад е едно от най-големите удоволствия в живота. Академията провежда кампании за по-добър шоколад и за насърчаване на по-голяма осведоменост за разликата между финия шоколад и масово произвежданите шоколадови изделия, които повечето от нас ядат.
Престижните награди за шоколад се стремят да идентифицират, признаят и покажат най-талантливите производители на шоколад в света и най-добрите шоколадови бонбони.
С всяка изминала година популярността на наградите се увеличава. В първата си година се записват 12 участници. До 2019 г. тази цифра е нараснала до рекордните 1600 участници от повече от 45 държави.
Участниците се оценяват от водещи шоколатиери, производители, журналисти, блогъри, готвачи и други експерти от цялата индустрия. Продуктите се оценяват по външен вид, дълбочина на аромата и вкуса, дължина и сложност, за да се определят златните, сребърните и бронзовите победители във всяка категория. Обещаващите продукти, които все още не са на наградено ниво, получават похвали.