EVOÉ: Новата занаятчийска бира на България, направена по бразилска рецепта
Сезар Пиментел, Георги Динев и Красимира Пилева влагат всичките си усилия, да направят качествено питие, което да промени и обогати възприятията ни за бира. Това са трима артисти, които създават приятелства, варят бира и осигуряват поводи за вдигане на тост, в живота. Или както те биха се определили: “Сервежариа контемпоръня”.
EVOÉ е най-новата занаятчийска бира в България с идея, възникнала в районите на Амазония, Латинска Америка и вдъхновена от любов и приятелство. Повлияни от белгийската школа и 7-годишния опит с бразилски крафт бири на Сезар, те влагат от любовта си в тяхната първа крафт бира.
Най-важното нещо за една занаятчийска бира е нейната рецепта. След повече от година проби и експерименти, те успяват да достигнат до желания вкус, който комбинира деликатен малцов характер, вода, хмел, мая и ясно изразени нотки карамел. Билки, подправки, плодове и натурални съставки са събрани от кулинарните традиции на техните страни и любовта им към белгийската бира. Резултатът е, 7.1 обемни процента алкохол, облечени в ароматен микс от вкусове.
Ароматното пиво се хармонизира отлично с разнообразно меню: червено месо, риба, морски дарове и салати, пикантни ястия с повече подправки, като в тайландската и мексиканската кухня.
Принудени от законови ограничения у нас, екипът на EVOÉ търси малка пивоварна в съседните ни страни. Попадат на една в сърцето на Словения, оказала се първата и единствена, в която нашите герои имат увереност в качеството на крайния резултат.
А и да не забравим да споменем, че страхотният дизайн е дело на Георги.
Името EVOÉ прави ли ви впечатление? След стотици варианти, всевсевъзможни съвети и следване на оптимизирани маркетингови подходи, Краси съвсем случайно чува думата ‘evoé’ в популярна бразилска песен на Chico Buarque. 'Evoé' има гръцки прозиход и е остаряла от употреба дума, която означава бразилски възглас за моментите на най-силно щастие, кулминация на радостта и веселието, дори и екстаз. Произнася се силно. От душа.
Малко интересни факти:
- Възгласът ‘evoé’ е много популярен из карнавалите в Бразилия.
- Готварските рецепти на бабата на César имат значителна роля във формирането на рецептата за EVOÉ.
- César, Жоро и Краси определено знаят как се дегустира бира.
- Тримата се срещат преди точно 10 години в Лисабон.
- Днес (14.07) е представянето на EVOÉ в бар KANAAL.
На представянето на EVOÉ в KANAAL ще има:
- Бразилска кухня от MIAM;
- Бразилски DJ сет от Simona Aranha Aleksandrova;
- Бразилски танци;
- Завладяваща изложба на бразилския артист Тиаго Ахуда;
- Презентация от създателите;
- Бира и evoe-e-e!
И да, имахме честта, да сме едни от първите, опитали я. Наистина променя възприятия!