Георги Ангелов: Няма по-силен наркотик oт това да усещаш, че си успял в нещо
Георги Ангелов е едно от познатите лица на телевизионния екран. Той е на 30 години от Пловдив и се занимава с уеб дизайн. Той участва в телевизионното шоу Master Chef и беше един от фаворитите за титлата на най-добрият непрофесионален готвач в България. Освен това Георги се занимава с неправителствена организация, която цели да подпомогне развитието на стартиращи иновативни компании.
Готвач или уеб дизайнер? Кое би казал, че е по-близо до същността ти?
Със сигурност дизайнер. В това нямам и капка съмнение. Да, обожавам да готвя, чета и уча в тази насока, но сърцето ми ще остане винаги в дизайна. Да създаваш и развиваш нещо във времето, да оставяш следа след себе си … е нещото, което искам да определя живота ми.
На каква възраст направи първия си сайт и на каква възраст сготви нещо за първи път? Какви бяха крайните резултати и при двата опита?
Първият ми сайт се казваше Rapmania.dir.bg и го направих накъде между 13-14 годишната си възраст. Работех по него денонощно, бях толкова запленен от тази материя, че ми се е случвало да не спя по 3 дни, смених няколко дизайна, учих се, но в крайна сметка успях да го направя най-големият сайт за хип-хоп култура в България. Беше наистина – НЕЩО, не мога да кажа същото за първите си опити в кухнята. Започнах да готвя преди около 8 години, основно боб, леща и печено пиле на фурна с картофи, често със спорен резултат, но винаги ставаше за ядене.
Какво те научи участието ти в предаването Master Chef?
Участието ми в Master Chef ме научи да не се предавам, дори когато ми е много трудно (а такива моменти имаше). Направи ме много организиран в кухнята, научи ме да не се страхувам да експериментирам с продукти, които не познавам и като цяло ме кали да понасям огромни количества напрежение със силна концентрация за дълъг период от време. Също така научих много нови техники, рецепти, трикове ...
Собственик си на студио за уеб дизайн. Разкажи ни за това твое поприще, което не се вижда на телевизионния екран.
Да, управлявам малък екип от супер нинджи в Пловдив. Студиото ми се казва IDIT, което е абривиатура от In Design I Trust. Максима, която и в момента определя живота ми. Работата ми се изразява в две направления, създавам уеб сайтове за клиенти, това е основната ми дейност и инвестирам в собствени проекти (така наречените Startup бизнеси). Към момента развиваме най-модерната система за резервации в България, която въпреки началния си стадии показва наистина обещаващи резултати. Между тези две дейности съвместявам и организацията на събития в помощ на младите дизайнери и предприемачи. Не разполагам с много свободно време.
Какво те вдъхновява?
Професионален дизайнер съм повече от 13 години и съм се научил да извличам вдъхновение от абсолютно всичко. Вдъхновявам се от красивото, модерното, различнотo.
Какво ти дава страстта към предприемачеството?
Адреналин. Каквато беше и причината да участвам в Master Chef. Адреналинът се поражда от желанието да създадеш нещо ново, нещо яко, нещо което може да промени света, от желанието да успееш. Успявал съм един път и ще бъда честен с вас, няма по-силен наркотик oт това да усещаш, че си успял в нещо.
Управляваш неправителствена организация за развитие на стартиращи иновативни компании. Какви са впечатленията ти от срещите с младите предприемачи?
След среща с младите предприемачи оставам силно обнадежден. За бизнеса, за България. Имам изключителната привилегия да се срещам постоянно с млади, умни и нахъсани хора, с ясни идеи и цели в главите си. На моменти съм силно впечатлен от някои от тях, а аз не се впечатлявам лесно.
Според теб на какво трябва да наблегнат младежите, излизащи от гимназията или университета, за да имат за успешна реализация у нас?
На обучението си и на якото бачкане. Няма друга формула за устойчив успех и развитие. Постоянно четене, посещаване на лекции, семинари, събития в сферата, в която искат да се развиват. Ние трябва да им помогнем да си формулират цел и път, останалото зависи от тях. Както е казал поетът: „Аз мога само да ти посоча вратата…“
Каква е твоята рецепта за по-добра България?
По-малко държава в икономиката, по-модерно образование, по-будно младо общество, като всяко е производно на предишното. Като цяло мисията, която аз съм поел е да кажа на по-младите от мен, че съдбата им зависи от тях самите, не от държавата, не от правителството, сините или червените дори зелените. Само от тях. Постоянство и яко бачкане.
Кое е едното нещо, което ще пожелаеш на българските деца, студентите и на младите хора у нас?
Пожелавам им бързо да намерят пътя си и да го следват. Има няколко качества, които обединяват всички успешни хора по света и те са: ясна цел, постоянство и непрестанно самоусъвършенстване.
Бъдете такива и няма как да не сте успешни в това, което правите!
Не се колебайте да ни изпращате предложения за интервюта в различните ни категории на contacts@uspelite.com. Включете имената на човека, който предлагате за интервю, кратко негово представяне и начин за връзка под формата на e-mail адрес/акаунт в социалните мрежи и/или телефонен номер.