Георги Ангелов: Няма по-силен наркотик oт това да усещаш, че си успял в нещо

 

Георги Ангелов  е едно от познатите лица на телевизионния екран. Той е на 30 години от Пловдив и се занимава с уеб дизайн. Той участва в телевизионното шоу Master Chef и беше един от фаворитите за титлата на най-добрият непрофесионален готвач в България. Освен това Георги се занимава с неправителствена организация, която цели да подпомогне развитието на стартиращи иновативни компании. 

 

 

Готвач или уеб дизайнер? Кое би казал, че е по-близо до същността ти? 

Със сигурност дизайнер. В това нямам и капка съмнение. Да, обожавам да готвя, чета и уча в тази насока, но сърцето ми ще остане винаги в дизайна. Да създаваш и развиваш нещо във времето, да оставяш следа след себе си … е нещото, което искам да определя живота ми.

 

 

На каква възраст направи първия си сайт и на каква възраст сготви нещо за първи път? Какви бяха крайните резултати и при двата опита?

Първият ми сайт се казваше Rapmania.dir.bg и го направих накъде между 13-14 годишната си възраст. Работех по него денонощно, бях толкова запленен от тази материя, че ми се е случвало да не спя по 3 дни, смених няколко дизайна, учих се, но в крайна сметка успях да го направя най-големият сайт за хип-хоп култура в България. Беше наистина – НЕЩО, не мога да кажа същото за първите си опити в кухнята. Започнах да готвя преди около 8 години, основно боб, леща и печено пиле на фурна с картофи, често със спорен резултат, но винаги ставаше за ядене. 

 

 

Какво те научи участието ти в предаването Master Chef? 

Участието ми в Master Chef ме научи да не се предавам, дори когато ми е много трудно (а такива моменти имаше). Направи ме много организиран в кухнята, научи ме да не се страхувам да експериментирам с продукти, които не познавам и като цяло ме кали да понасям огромни количества напрежение със силна концентрация за дълъг период от време. Също така научих много нови техники, рецепти, трикове …

 

 

Собственик си на студио за уеб дизайн. Разкажи ни за това твое поприще, което не се вижда на телевизионния екран.

Да, управлявам малък екип от супер нинджи в Пловдив. Студиото ми се казва IDIT, което е абривиатура от In Design I Trust. Максима, която и в момента определя живота ми. Работата ми се изразява в две направления, създавам уеб сайтове за клиенти, това е основната ми дейност и инвестирам в собствени проекти (така наречените Startup бизнеси). Към момента развиваме най-модерната система за резервации в България, която въпреки началния си стадии показва наистина обещаващи резултати. Между тези две дейности съвместявам и организацията на събития в помощ на младите дизайнери и предприемачи. Не разполагам с много свободно време. DSC04864

 

 

Какво те вдъхновява?

Професионален дизайнер съм повече от 13 години и съм се научил да извличам вдъхновение от абсолютно всичко. Вдъхновявам се от красивото, модерното, различнотo.

 

 

Какво ти дава страстта към предприемачеството?

Адреналин. Каквато беше и причината да участвам в Master Chef. Адреналинът се поражда от желанието да създадеш нещо ново, нещо яко, нещо което може да промени света, от желанието да успееш. Успявал съм един път и ще бъда честен с вас, няма по-силен наркотик oт това да усещаш, че си успял в нещо.

11267979_10153295451842766_1935211998_o

 

 

Управляваш неправителствена организация за развитие на стартиращи иновативни компании. Какви са впечатленията ти от срещите с младите предприемачи? 

След среща с младите предприемачи оставам силно обнадежден. За бизнеса, за България. Имам изключителната привилегия да се срещам постоянно с млади, умни и нахъсани хора, с ясни идеи и цели в главите си. На моменти съм силно впечатлен от някои от тях, а аз не се впечатлявам лесно.

 

 

Според теб на какво трябва да наблегнат младежите, излизащи от гимназията или университета, за да имат за успешна реализация у нас?

На обучението си и на якото бачкане. Няма друга формула за устойчив успех и развитие. Постоянно четене, посещаване на лекции, семинари, събития в сферата, в която искат да се развиват. Ние трябва да им помогнем да си формулират цел и път, останалото зависи от тях. Както е казал поетът: „Аз мога само да ти посоча вратата…“

DSC_0661

 

 

Каква е твоята рецепта за по-добра България? 

По-малко държава в икономиката, по-модерно образование, по-будно младо общество, като всяко е производно на предишното. Като цяло мисията, която аз съм поел е да кажа на по-младите от мен, че съдбата им зависи от тях самите, не от държавата, не от правителството, сините или червените дори зелените. Само от тях.  Постоянство и яко бачкане.

 

 

Кое е едното нещо, което ще пожелаеш на българските деца, студентите и на младите хора у нас?

Пожелавам им бързо да намерят пътя си и да го следват. Има няколко качества, които обединяват всички успешни хора по света и те са: ясна цел, постоянство и непрестанно самоусъвършенстване.

Бъдете такива и няма как да не сте успешни в това, което правите!


Не се колебайте да ни изпращате предложения за интервюта в различните ни категории на contacts@uspelite.com. Включете имената на човека, който предлагате за интервю, кратко негово представяне и начин за връзка под формата на e-mail адрес/акаунт в социалните мрежи и/или телефонен номер.

Успяхме ли да те вдъхновим?

Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Подкрепи ни
Написано от

Съосновател на инициативата и автор на идеята за „Младите успели българи“, която по-късно става uspelite.bg. С интереси в областта на туризма, предприемачеството и маркетинга. Любимите ми неща са пътуванията, хубавите филми и рок музиката.

Няма коментари

Коментирай