Книжен брънч с кауза се завръща! Този път и с медовина
И преди сме разказвали за книжния брънч с кауза на Trouble Bakers, но този път книжните сладкарки са ни подготвили нова изненада - медовина от Медовина Meadly - Bulgarian Craft Mead!
На 1 декември от 11 ч. "Абордаж" (ул. Веслец 22) ще приюти четвъртото издание на едно от най-вкусните, книжни и дългоочаквани събития в столицата. Ще има повече от 10 вида книжни сладкиши и солениши, медовина и разбира се, разговори за книги и добри каузи.
Ако вече си присъствал на някое от предишните издания, знаеш, че няма по-вкусен (с продукти на harmonica organic foods), по-книжен (единствен по рода си!) и по-смислен (защото какво по-хубаво от това да хапваш с кауза?) брънч в цялата (не)позната Вселена.
Искахме да направим нещо различно, затова ни отне доста време да организираме следващия книжен брънч. Когато стъпихме в бар "Абордаж", знаехме, че това е нашето място - веднага се почувствахме у дома си! Уютно е, намира се в идеалния център и има достатъчно маси, така че хората да не трябва да хапват на крак, а медовината е най-книжното питие, за което се сещаме - комбинацията ѝ с книжните сладкиши и солениши е сбъдната мечта!
Това споделиха момичетата от книжно-сладкото дуо пред екипа ни. А какво може да очакваш на 1 декември (неделя) от 11ч. в "Абордаж"? Мумински кифлички, вълшебни мини пайове, патилански млин, сладкиш със златни ябълки, бъркани яйца и още куп чудесии, вдъхновени от добре познати и по-неизвестни (но все така чудесни!) книги. Входът за събитието е дарение от 15 лв и срещу тази сума можеш да хапваш от всичко, което си харесаш, и получаваш чаша медовина на бара (която може да бъде заменена с чай или кафе, ако не искаш да консумираш спиртни напитки).
Децата под 10 г. хапват безплатно (и НЕ получават медовина, защото е алкохолна).
Събраните средства помагат на Trouble Bakers да продължат дейността си, да стимулират четенето чрез храната в художествената литература и да четат и готвят с деца в неравностойно положение.
Не забравяй да се отбележиш като присъстващ в събитието, така книжните сладкарки ще знаят колко храна да подготвят. Ние вярваме, че няма по-добър старт на месец декември и ще се видим там!