Успелите

Разхвърляна кухня, а в нея - Божана

Рошава, луда, неспираща и готвеща. Много къдрава и още повече усмихната. Представяме си кухнята ѝ досъщ като нея - разхвърляна, с изобилие от свежи идеи, завладяващи емоции и както казва тя "скандални" изненади, които всеки ден ни готви. Не сме сигурни точно колко е разхвърляно в ума ѝ, но се постарахме да разберем. Едно интервю с Божана Кацарова, което гали всички сетива.

Откъде Божана черпи цялата тази енергия?

Божана явно е като Обеликс, онзи комичен герой, който като малък паднал в бурето с магична отвара за супер сила. Всеки път когато се замисля над тази тема и си припомням крилатата фраза: “Храната прави борбата”.

Кой е най-ценното, което научи, занимавайки се с PR и маркетинг? Липсва ли ти да бъдеш brand manager?

Научила съм се, че нищо никога не трябва да ти липсва, защото липсата е признак на слабост.

Благодаря на съдбата, че ми подари тази огромна възможност именно сега, когато наистина се чувствам в свои води, натрупала съм опит в различни сфери и през главата ми тече малко по-координирана мисъл. Така че никакви мисли за миналото, смело напред, пък каквото ще да става.

Какво обичаш най-много в града, в който си израснала?

Няма да лъжа, че след последните прекарани години на запад често ми се случваше да правя сравнение. София/ Амстердам, София/Берлин....Няма да лъжа и че мръсотията, общият облик на сградите... липсата на усещане за красота по всички възможни параграфи и като цяло вибрацията на София, често са ме докарвали до полуда. НО!

Гледайки от днешната ми камбанария, всички тези минуси само ме мотивират още повече, защото след като нещо липсва, някой трябва да го направи. Та... на въпроса какво обичам - обичам перспективата, която София дава на всеки погледнал я с оптимистични очи.

Кой е твоят любим кулинарен спомен?

Аз на 7 ... прибиране след училище, захвърляне на раницата, цял празен апартамент, малката кухня на първия етаж и жълта лепяща се бележка написана на ръка от майка ми: “В хладилника има мусака, не прави белички”!

А най-големият ти кулинарен гаф?

(Смее се) откъде да започна, аз като цяло мисля, че съм кулинарен гаф, защото нямам правилна терминология, опит. Веднъж дори в ефир изрекох пред шеф Ангелов; “Правим пролифероли” (търсената дума е профитероли)... та... гафове колкото ти душа иска, важното е желание за развитие да има.

Какво ще накара зрителите да споделят петъците си с „Новата балканска кухня с Божана“ ?

Кратки минути за лична реклама:

“Гледайте новата Балканска кухня, защото това е първото 100% реално кулинарно шоу, няма заготовки, няма преиначаване, показваме дори и моментите, когато нещо се обърка. Превръщаме дефекта в ефект!”
 

Кое е нещото, което можеш да ядеш всеки ден, без да ти омръзне?

Уф, сложно, аз като цяло мога да ям всичко постоянно, без да ми омръзне или поне докато двойната ми брадичка не мине границата на приличието.  

Човекът до мен трябва да бъде.... А трябва ли да може да готви?

.... обсебен от миене на чинии (смее се). Ако може евентуално да е истинска парти легенда и с поне 10 претъпкани с печати и визи страници на паспорта.

Най-дълго приготвяното от мен ястие ми отне...

Точно 22 минути, времето, за което надух 4-те балона на финала на Мастършеф. Най-важните балони в живота ми!

Наскоро загатна за бъдещия ти ресторант, който със сигурност има вкус на нещо ново и уникално. Ще разкриеш ли нещо повече около концепцията му? 

“No menu” - останалото ще опитате на място...

Каква е твоята рецепта за пълноценно изживян живот?

Точни грамажи ще дам, когато усетя, че партито е към своя край. Отчаяно се надявам, че именно в момента пиша рецептата и се надявам съставките в кошницата ми наистина да се окажат подходящи. До момента имам 100 кила парти и цяла връзка верни приятели.

 

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Вяра Стефчева

Разказвачка на истории от 1001 нощ. Нещо като Шехерезада, само че хваща тен по софийските улици.

Оставете коментар

0 коментара