Успелите

Земеделските стопани отчитат растеж на добива на ечемик

Земеделските стопани в Добричкия регион добиха над 31 856 тона ечемик, съобщиха от Областната дирекция „Земеделие“.

Жътвената кампания на фуражната култура приключи при среден добив 481 кг от декар, като през миналата стопанска година производството на ечемик в региона достигна 31 700 тона при среден добив 478 кг.

Това лято зърнопроизводителите добиха най-богата реколта от ечемик в община Генерал Тошево - по 610 кг от декар.

Ечемикът в Ловешка област също бележи ръст, като от засетите с ечемик 30 069 дка е прибрана реколтата от 29 165 дка, съобщи инж. Димитър Николов, директор на Областна дирекция „Земеделие“ – Ловеч.

В Балчик - по 575 кг от декар, и в Каварна - по 560 кг от декар, според данните на Областната дирекция „Земеделие“. Най-ниско е производството в община Крушари, където средният добив е 380 кг.

Със среден добив от 530 кг от декар завърши жътвата на ечемика и в Разградска област. И там добивът е по-висок от миналогодишния, когато от декар ечемик стопаните прибраха средно по 489 кг.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЗАПОЧВАМЕ ДА ИЗНАСЯМЕ ПЧЕЛЕН МЕД ЗА ИРАН

Снимка: bta.bg

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Ели Ефтимова

Студент в Икономически университет-Варна спец. Индустриален бизнес. Интересувам се от спорт,здравословно хранене,пътувания и позитивна психология. Обичам да надграждам себе си и мога да се определя като амбициозен,забавен и добър човек,който обича да обогатява собствената си култура непрестанно.

Оставете коментар

0 коментара