Успелите

4000 варненци подобриха рекорд на Гинес за най-голяма ДНК верига (ВИДЕО)

23 април е щастлив ден за варненци, които успяха да подобрят световния рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора“ на Южния плаж във Варна. Организатор на събитието е Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

"Бъди част от бъдещето" е мотото на грандиозното събитие, с което организаторите искат да обединят младите хора за едно по-добро бъдеще.

най-дългото днк

За събитието във Варна пристигна съдия от Лондон,който проследи отблизо случващото се на Южния плаж, за да документира поставянето на рекорда.Докато участниците запазват статично положение за 5 минути прозвучаха химните на България и Европа.Поставянето на рекорда бе заснето и с дрон от въздуха.

Последният рекордьор беше Анкара,която през 2013 година образува верига от 3034 души.

На специално изградена сцена застанаха любими на младите хора български певци и музиканти като: Искрен Тончев – Искрата,Жана Бергендорф, Мойсей, Павел и Венци Венц, братята Иво и Пламен, участниците от предишния сезон на X-Factor-Траян Костов и Христина Христова, а една от най-обичаните хип-хоп групи у нас – Ice Cream записаха и видео към новото си парче "Танцува ми се". Водещ на шоупрограмата е един от любимите варненски хип-хоп диджеи - DJ Happy, който поддържа доброто настроение на хилядите ентусиасти.

ВИЖТЕ ОЩЕ: КНИЖНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КНИГАТА

Снимки: Петър Арсов, Moreto.net

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Ели Ефтимова

Студент в Икономически университет-Варна спец. Индустриален бизнес. Интересувам се от спорт,здравословно хранене,пътувания и позитивна психология. Обичам да надграждам себе си и мога да се определя като амбициозен,забавен и добър човек,който обича да обогатява собствената си култура непрестанно.

Оставете коментар

0 коментара