"Айляк" мести производството на бирата си у нас
Производството на крафт бирата "Айляк" се мести от Гърция в България. Това трябва да се случи до края на годината.
Създателят на бирата Георги Христов търси подходящо помещение за целта в София. Планът му е да отдава част от мощностите под наем на други крафт пивоварни. За целта фабриката трябва да се разположи в индустриалната зона на столицата, в помещение от 500 - 1000 кв. метра. Сградата трябва да е с трифазен ток и активна пречиствателна станция. Капацитетът на производство ще е окло 200 хил. литра годишно.
Преместването на фабриката ще донесе със себе си изненади за любителите на крафт бирата. Георги разказва повече за промените.
Колко работни места ще открие фабриката, когато стъпи на родна земя?
Очакваме да открием 7 работни места, съответните хора биха били заети в производство, маркетинг, прадажби и асистент-пивовари.
Търсите ли партньори за осъществяване на проекта?
Търсим партньори, които имат желание и възможност заедно да разширим крафт бирения сегмент. Съответно, като профил търсим хора, които са запознати с дистрибуцията и производството на бързообработни, качествени храни и напитки. Също така хора, които могат да помогнат с контакти и експертиза за износа на произведения продукт.
Какви ще са промените след преместването на производството в България?
Идеята ни е да направим бирата ни по-достъпна, да подпомогнем тепърва стартиращите крафт пивоварни с интересни рецепти заедно да обогатим бирената култура в България. Пивоварната да бъде място за среща на хора с различни идеи как да подобрим заедно културата на хранене и пиене в България. Ще бъде също така място, което в определени вечери да има различни културни събития, концерти, изложби на различни млади артисти.
Планирате ли производството на нов продукт?
Разбира се, нека бъде изненада.
Усещате ли увеличение на интереса към крафт бирата у нас?
Да, културата на пиене на бира се подобрява в България и това е плод на съвместните усилия на малките крафт бирени дистрибутори, магазини и малките крафт пивоварни. Също така приветстваме желанието на големите вериги за хранителни продукти да помогнат в продажбите на качествената бира, която произвеждаме. Разбира се, не бихме успели без желанието на хората да пият качествена и ароматна бира. Наздраве за всички нас!