Как се адаптира бизнесът по време на криза? Говори Станислав Колев от "Колобри на бирата"
Както знаете, започнахме да правим материали за бизнесите по време на криза. Стремим се да обхванем различни сектори от малкия и средния бизнес, за да дадем добри идеи и да окуражим хората, че дори в тази трудна ситуация може да има адаптация. Нека заедно подкрепим малкия и средния бизнес в този нелек период - заедно ще се справим! В този материал говорим със Станислав Колев, съдружник в Колобри на бирата в Стара Загора. Toва е бар за вносна и крафт бира, както и място за културни събития.
Как се адаптирате към настоящата трудна ситуация?
В началото беше трудно и леко хаотично – най-вече да разберем какво имаме право и какво не, в ситуация, където наредбите се изменят от сутрин до вечер или институциите имат различен критерий за прилагането им. Друго важно нещо беше да направим една сметка колко време може да оцелеем в настоящата ситуация, къде можем да свием разходите и да намалим загубите.
Как се промениха процесите на работа?
Най-забавната част от работата вече я няма – да си пием и говорим с клиентите. За щастие, можем да работим с продажби за вкъщи, а това е нещо, което го е имало още със създаването ни и много хора продължават да си вземат бира с отстъпка за дома. В момента имаме повече време и разработваме неща, които отлагахме досега – пускане на сайт beerkolobars.com, доставка до дома, организация на складовата наличност. Забавното на доставките е, че стават с биреното ми колело, а това е наистина приятно упражнение.
Какви съвети би дал на други бизнеси, които са засегнати?
Никога не е лесно, особено сега. Ако има шанс да излезете от кризата, без да затънете финансово, и наистина обичате това, което правите, не се отказвайте.
Завърши с оптимистично послание за нашите читатели.
Няма да е все така. Много скоро пак ще дойде време, когато да можем да излезем с приятели, да поседим на пейка в парка, да отидем на театър, опера, бирен бар.