Успелите

3800 нови работни места в Димитровград с инвестиция от 100 млн. лв.

Две компании за авточасти инвестират около 100 милиона лв., за да изградят два нови завода в Димитровград. С двата завода в града ще бъдат открити общо 3800 нови работни места. Компаниите са:

Турската компания за произвеждане на осветление за автомобили ,,Са-ба‘‘.

Тя вече е закупила парцел в района. 30 дка земя в село Крепост, което се намира между Димитровград и Хасково. Очаква се предприятието да започне работа до септември 2017 година. Затова трябва до три месеца да започне строителството му и да продължи най-много година. Като до този момент протича проектирането на завода и съгласуването на процедурите за електроснабдяване. Инвестицията възлиза на 10-15 милиона лв. Като това е само първият етап на проекта и ще създаде нови 300 работни места. Предвидени са възможности за разширението на завода.

Японската компания за производство на кабели за коли ,,Язаки‘‘.

Нейният план за Димитровград е по-голям, като се очаква да се осъществи до две години. Вложена е инвестиция от порядъка на 80 милиона лв., които ще бъдат вложени в оборудване, за покупка на земята и строителство на самата сграда. Компанията си е избрала терен в близост до пътен възел. Това ще ѝ позволи да наеме работници и от близките градове. Това ще е третият завод на ,,Язаки‘‘ в страната, след като има в Сливен и Ямбол, където работят общо 5000 души.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЗАВОД В СТРАЖИЦА ИНВЕСТИРА 25 МЛН. ЛВ. В ПРОИЗВОДСТВО И НОВИ РАБОТНИ МЕСТА

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Петър Нефтелимов

Петър Нефтелимов е от първите автори в Uspelite.bg и до ден днешен е неразделна част от нашия екип с над 250 публикувани статии. Автор на книгата ,,Успехът в българския ген" за 49 успели българи в страната и чужбина. Има бакалавър по биотехнологии, магистър по биобизнес и биопредприемачество и втора магистратура по бизнес администрация. Съосновател е на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘, който се бори срещу букетите от рязан цвят, които оказват отрицателно влияние върху природата заради площите за отглеждане, голямото количество вода и въглеродните емисии от транспорт и логистика по въздух. Освен това Петър е основател на медията за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и на агенцията Zero Start, която се занимава с менторство и дигитален маркетинг. Той е част от двете най-престижни класации в България, а именно ,,30 под 30‘‘ на Forbes и ,,40 до 40‘‘ на Дарик радио.

Оставете коментар

0 коментара